Snel recept Panettone en Pandoro
Als je erachter komt dat er in geen velden of wegen meer Panettone of Pandoro te koop is, en het moet nog Kerst of Oud&Nieuw worden, dan zijn de rapen gaar. Want hoe kun je op die feestdagen in hemelsnaam zonder dit overheerlijke Italiaanse feestdagengebak?
De oplossing
De oplossing: je bakt de Panettone of Pandoro zelf! Alleen, dan heb je wel even tijd nodig; la lievitazione, het rijzen, duurt namelijk een paar uur! Bekijk het Panettone recept.
Lastminute oplossing: het snel recept!
Heb je geen tijd, kies dan voor een finto Pandoro of Panettone. Finto betekent nep. Het is een veel gebruikte oplossing. En zo kun je wanneer je maar wilt, genieten van dit Kerstgebak! Binnen het uur heb je een Panettone of Pandoro. Wel even laten afkoelen voordat je deze aansnijdt...
Bekijk het snel recept finto Panettone of snel recept finto Pandoro.
Je hebt nooit genoeg Panettone...
Houd je tot slot Panettone over? De kliekjes kun je ook gebruiken. Bijvoorbeeld in een van de volgende verrassende gerechtjes:
- Budino con panettone e custard
- Tartara di tonno e spada su briciole di panettone
- Barchette di melanzane con insalata di panettone
- Conchiglioni ripieni di salmone con briciole di panettone
Of je bewaart de Panettone tot San Biagio; daarmee bescherm je je, naar verluid, tegen griep en keelpijn!
Deze post Snel recept Panettone en Pandoro was eerst gepubliceerd op: Italie.nl Blog
0 Comments:
Post a Comment
<< Home