Feiten en fabels over noodweer in Italie
De feiten van het noodweer in Italie liegen er niet om. Langzaam steken ook de fabels de kop op, al is de vraag of het fabels zijn... Lees meer, bekijk drie indrukwekkende filmpjes en oordeel zelf.
De feiten
De trieste tussenbalans van het noodweer afgelopen week in Italie staat op 32 doden, van Noord tot Zuid Italie. Nadat eerst Noord Italie bezweek onder het maltempo, slechte weer, was het afgelopen weekend de beurt aan Sicilie. Sicilie gaat helaas aan kop qua dodental door het annegare, verdrinken, van een complete familie. Zij verbleven in een gehuurd huis in Casteldaccia dat onder water liep door een esondamento, buiten de oevers tredende rivier Milicia. De modder zat tot aan het dak van het huis dat een paar honderd meter van de rivier af lag. Een andere familie werd door de bomba d'acqua, waterbom, uiteengereten; alleen de vader en dochter overleefden omdat ze elders wat dolci, zoetigheid, waren gaan halen. Overvallen door het slechte weer. Helaas gaat het slechte weer deze week door.
Geknakte bomen in de Dolomieten
Er zijn een aantal filmpjes die bijzonder impressionante, indrukwekkend, zijn. Je gelooft je ogen niet als je dit filmpje ziet uit de regione Veneto. De bomen zuchten onder het geweld van de windstoten en doen hun uiterste best overeind te blijven. Onvoorstelbaar om daarna in het tweede filmpje het spoor van verwoesting te zien dat het noodweer in de Dolomieten van Belluno aanrichtte.
Er zijn partijen die zich afvragen of het wel om natuurgeweld gaat of dat er sprake is van een complottheorie. Lees hierover meer na de filmpjes
Questo video mi arriva dal Veneto impressionante
Geplaatst door Ronzani Maurizio op Zaterdag 3 november 2018
De drone van de Vigili del Fuoco, brandweer, van Belluno maakt de tussenbalans op van de gevolgen. Naar verluid zouden zo'n 14 miljoen bomen in de Dolomiti zij ontworteld.
Fabels of complottheorie
De feiten van het noodweer in Italie ligen er niet om. Langzaam steken dan ook de fabels de kop op, al is de vraag of het fabels zijn... Door het slechte weer wordt er links en rechts ook weer gerept van een perturbazioni artificiale, kunstmatige opgewekt storingsfront. Reden om eens een blik te werpen. Toen Matteo Renzi het voor de zoveelste keer hoorde, schertste hij "Il prossimo che riparla di scie chimiche andrà sottoposto a un Tso" De volgende die het weer heeft over chemische condenssporen zal worden onderworpen aan een Trattamento Sanitario Obbligatorio, verplichte psychiatrische opname.
De blog Disquisendo schrijft: "Bombardamento climatico sull'Italia, un avvertimento al governo?" Metereologisch bombardement van Italie, een waarschuwing aan de regering? Iedereen zou hebben gezien hoe de cielo sereno, helder blauwe hemel, zou rannuvolarsi, samenpakken met wolken, nadat er een zeer dicht net met witte sporen uit vliegtuigen over het land was uitgespreid. Follia? Waanzin? Complottismo, een samenzwering? Men verwijt de regering dat er in Italie geen uitspraken worden gedaan over de manipulatie van het klimaat. Niet alleen in Italie zijn er mensen die geloven in die theorie; in China en Iran wordt er al langer over gerept; tijdens de Olympische Winterspelen in Peking (2008) was men ook druk doende met weersbeïnvloeding.
Regenmachine
Volgens de Italiaanse boerenorganisatie Cia (Confederazione Agricoltori italiani) wordt er wel degelijk geëxperimenteerd met het weer. Meerdere geleerden spreken over een guerra climatica, klimaatoorlog. Ricercatore, uitvinder, Pierluigi Ighina werd jaren geleden op 90-jarige leeftijd door Rai Tre geportretteerd. Ighina was aiutante, hulpje van Marconi die op twintigjarige leeftijd de radio uitvond. Door electromagnetische straling te beïnvloeden, kon hij het laten regenen. De reporter nam de proef op de som en zag voor zijn ogen dat Ighina wolken kon laten verdwijnen.
Uitvinder Ighina werd door menigeen voor gek versleten toen hij het had over zijn macchina della pioggia, regenmachine, en over hoe hij met behulp van een valvola, ventiel, aardbevingen, kon afwenden. Als je zijn verhaal en theorie beluistert, kun je je er iets bij voorstellen. Zijn machine zou regen kunnen opwekken die vervolgens de siccità, droogte, in Afrika zou oplossen. Hij werd niet geloofd en terug naar huis gestuurd. Hij heeft zijn uitvindingen nooit brevettato, gepattenteerd. Het is de moeite waard om onderstaand filmpje te bekijken, ook al is de oude baas niet altijd even goed te verstaan.
Lees ook:
Noodweer in Italie
Hoog water in Venetie
De bron van dit artikel Feiten en fabels over noodweer in Italie was voor het eerst geplaatst op: Italie website
0 Comments:
Post a Comment
<< Home