Kunstige Corona street art
De Corona-crisis brengt het slechtste maar ook het beste naar boven in mensen. Een aantal Italiaanse straatkunstenaars heeft zich door het Corona-virus laten inspireren. Het levert street art muurschilderingen op met een boodschap. Het is zonde dat deze kunstwerken door de lockdown slechts beperkt zichtbaar zijn. Gelukkig zijn er de social media waardoor iedereen even kan meegenieten van dit moois.
Zoen zoektocht
Deze tijd waarin je elkaar op afstand moet salutare, groeten, heeft ook invloed op baciare, zoenen. Zorgeloos en vol passie in elkaar opgaan zoals te zien is op het 19e eeuwse doek van de Italiaanse kunstschilder Frances Hayez, kan niet meer op straat. Het beroemde schilderij van Il Bacio hangt in de Pinacoteca di Brera in Milano [Milaan].
Straatkunstenaar Tvboy liet zich inspireren door dit beroemde doek en maakte er een murales, muurschildering, van in Milano, van dan wel ‘geactualiseerd’ met mascherine e Amuchina, mondkapjes en ontsmettingsmiddel. Welke onverlaat zijn street art muurschildering vervolgens beschadigde is onduidelijk; mondkapjes en ontsmettingsmiddel werden weggekrast van het werk dat de naam kreeg L'Amore ai tempi del Co…vid-19 oftewel ‘Liefde ten tijde van Co..vid-19’.
L’Amore ai tempi del Co...vid-19 👩❤️💋👨😷🦠
Video 👉🏻 https://ift.tt/33UB7ML
#MilanoNonSiFermaGeplaatst door Tvboy op Vrijdag 28 februari 2020
Je beste vriend in bange dagen
In Brescia [regione Lombardia] heeft de straatkunstenaar Future? een muurschildering gemaakt van een flesje met disinfettante, desinfectiegel. Het street art kunstwerk draagt de naam Your prevention, their profit; een verwijzing naar de veel toegepaste prijsverhogingen op de veelal uitverkochte beschermingsmiddelen tijdens deze Corona-virus crisis.
Wie voelt zich hier nou opgesloten?
Met zijn kunstwerk Human Family probeerde straatkunstenaar Harrygreb zich voor te stellen hoe de omgekeerde wereld eruit zou zien. Een familie achter de tralies; voor de tralies de panda die er een kiekje van maakt. Hij wilde il disagio, het ongemak, vastleggen van een familie in deze tijd waarbij het huis aanvoelt als een kooi. Je vindt dit street art kunstwerk in de wijk Trastevere, in Roma [regione Lazio].
Bescherm je tegen de epidemie van onwetendheid
Het lijkt inmiddels una vita fa, eeuwen geleden, maar dit kunstwerk verscheen begin februari. In die tijd was het Corona-virus vooral een Chinees probleem; het virus moest nog beginnen aan zijn inmiddels welbekende, desastreuze verspreiding door Italië.
Het Corona-virus vormde de aanleiding voor talrijke Italianen om op dat moment Chinezen en hun winkels te mijden. Straatkunstenaar Laika vangt dit momentum en stelt het lompe gedrag van de Italianen hiermee aan de kaak.
Laika maakte zijn werk vlakbij het centraal station van Rome. Zijn street art is un messaggio di solidarietà, een bericht van solidariteit, richting de Chinese gemeenschap in Italië. Het werk laat het gezicht zien van Sonia, een bekende restauranthouder uit de buurt. Het opschrift luidt ‘C'è in giro un'epidemia di ignoranza... Dobbiamo proteggerci!!!’, ‘Een epidemie van onbeschoftheid waart rond… We moeten onszelf beschermen!!!’ . #jenesuispasunvirus (#ikbengeenvirus) geeft pijnlijk weer welke houding Italianen op dat moment hebben ten opzichte van de Chinezen.
Oost west thuis best
Wie kent ze niet, de Simpsons. Ze vormden de inspiratiebron voor de in Pompei [regione Campania] woonachtige straatkunstenaar Nello Petrucci. In de nacht van 10 op 11 maart voorzag hij een muur bij het La Cartiera Shopping Center van dit treffende street art beeld. Met de hele familie voorzien van mascherine, mondkapjes, op de divano, bank, thuis voor de buis. Het kunstwerk kreeg de titel Sweet Home. De boodschap: blijf thuis. Die incappucciato, gemutste gast, die van links het beeld inloopt, is overigens Nello zelf.
Zaligmakende bescherming
In Catania [regione Sicilia] heeft straatkunstenaar Misha de muurschildering van Sant’Agata op zijn naam staan. De van mondkapje voorziene heilige is in Catania geboren; ze liet zich niet fermare, tegenhouden, in haar missie en stierf de marteldood. Ongetwijfeld is dat de inspiratiebron voor de hashtag bij deze street art: Catania non si ferma, Catania stopt niet.
Bekijk ook de andere artikelen over het Corona-virus
Lees ook de ander artikelen over het Corona-virus met links naar de overzichten van besmettingen, groottes van de province etc.
[su_carousel source="taxonomy: post_tag/1064" link="post"]
Het artikel Kunstige Corona street art was eerder geplaatst op: https://www.italie.nl
0 Comments:
Post a Comment
<< Home