Tuesday, November 12, 2019 @ 7:57 AM

Michelinsterren Italië bekend voor Michelingids 2020

Op zes november 2019 is bekend geworden welke Italiaanse restaurants voor 2020 een Michelinster hebben ontvangen. In de 65e editie staan 33 novità, nieuwkomers. Een daarvan is een restaurant met drie sterren, twee restaurants hebben in de editie 2020 jaar twee sterren en dertig Italiaanse restaurants hebben voor het eerst een Michelin-ster ontvangen. Het totaal aantal ristoranti stellati, sterrenrestaurants, in Italië komt daarmee op dit moment 374.

Restaurants met Michelinsterren in Italië

Italië kent vanaf november 2019 totaal 11 ristoranti tristellati, driesterrenrestaurants; 35 bistellati, tweesterrenrestaurants, en 328 (mono) stellati, sterrenrestaurants. Lombardia is de regione met de meeste sterrenrestaurants: 62 maar liefst. Piemonte volgt met 46 restaurants; de regione Campania heeft er 44. De provincia van Napoli (regione Campania) kan er prat op gaan de provincia met de meeste sterrenrestaurants te zijn.

Bekijk de diretta, live-uitzending van de uitreiking:

Diretta #GuidaMICHELIN Italia 2020

In diretta dalla Fondazione Teatri Piacenza, la presentazione della #GuidaMICHELIN Italia 2020.
#MICHELINSTARS20

Geplaatst door Michelin op Woensdag 6 november 2019

Enrico Bartolini, de chef met 9 Michelinsterren tegelijkertijd

Het restaurant dat dit jaar zijn derde ster mee naar huis mag nemen, is er eentje van de in Toscane geboren Enrico Bartolini. Bartolini (1979) is Italia's chef più stellato, chefkok met de meeste sterren, om precies te zijn negen! Alles wat-ie aanraakt lijkt goud te worden. In de Italiaanse krant la Repubblica zegt hij o.a.: “Het lijkt net of ik Olympisch goud heb gewonnen.”
Het lijstje van de sterrenrestaurants van Enrico Bartolini:

  • drie Michelinsterren voor Restaurant Mudec, Milaan (regione Lombardia)
  • twee Michelinsterren voor Glam by  Enrico Bartolini, Venetië (regione Veneto)
  • een Michelinster voor Casual, Bergamo (regione Lombardia)
  • een Michelinster voor La Trattoria, Castiglione della Pescaia (regione Toscana)
  • een Michelinster voor La Locanda del Sant’Uffizio, Cioccaro di Penango (regione Piemonte)
  • een Michelinster voor Poggiorosso, San Felice Castelnuovo Berardenga (regione Toscana)

De derde ster is extra bijzonder omdat Milaan daarmee weer terug is p de 3-sterren-kaart. Eerder had Gualtiero Marchesi in deze metropool ook al een restaurant met drie sterren, maar toen hij zijn restaurant sloot om te verhuizen naar Franciacorta, raakte hij, en daarmee dus ook Milaan, zijn drie sterren kwijt.

 

View this post on Instagram

 

#enricobartolini #milano

A post shared by Enrico Bartolini (@chef_enricobartolini) on

Sterren tovenaar

Als je denkt dat 9 Michelin-sterren veel is, heb je het mis. De enige echte mago delle stelle, sterrentovenaar, is wijlen Joël Robuchon. De Fransman had op een bepaald moment 32 Michelinsterren tegelijkertijd en staat daarnee op onevenaarbare hoogte. Bartolini is wel de enige chef in de Michelin-geschiedenis die in een klap vier sterren mee naar huis neemt; twee ervan waren voor zijn restaurant in het Mudec museum in Milaan.

Uitleg Michelin sterren

Het aantal Michelinsterren dat een restaurant krijgt, zegt wat over de kwaliteit. Michelin heeft dat als volgt omschreven:

  • * één ster: een heel goede keuken in zijn categorie
  • ** twee sterren: verfijnde keuken, een omweg waard
  • *** drie sterren: voortreffelijke keuken, dit restaurant is de reis waard

Bekijk alle restaurants die vermeld staan in de Michelingids van Italie

 

View this post on Instagram

 

Ospite in #Franciacorta #enricobartolini

A post shared by Enrico Bartolini (@chef_enricobartolini) on

Dit leuke verhaaltje Michelinsterren Italië bekend voor Michelingids 2020 was eerst gepubliceerd op: Italie.nl Service Blog

0 Comments:

Post a Comment

<< Home