Castagnole fritte (Venetiaanse carnavals lekkernij)
In het zuiden, maar ook elders in het land vieren ze dit weekend carnaval. In Italië wordt dit natuurlijk ook gevierd. Venetië is hier ook om bekend. In heel Italië worden in deze periode traditioneel bijzondere, zoete lekkernijen gebakken, zoals krapfen (een soort oliebollen), gefrituurde deeglapjes en zoete ravioli. Ik vier zelf geen carnaval, maar heb wel deze Castagnole fritte (Venetiaanse deegballetjes) gebakken. Voor alle carnavalsvierders: Heel veel plezier!!
Castagnole
Ingrediënten:
2 eieren
3 el suiker
1 zakje vanillesuiker
zout
200 gr bloem
4 el olijfolie
30 m cognac
1 tl geraspte citroenschil
frituurolie
poedersuiker, om te bestuiven
Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout schuimig. Voeg de bloem, olijfolie, cognac en het citroenraspsel toe Laat het deeg 30 minuten rusten, klop dan nogmaals stevig en voeg zo nodig nog een beetje water of bloem toe. Verhit de frituurolie tot 175° C. Vorm met 2 theelepels kleine balletjes van het deeg en leg ze in de hete olie. Bak ze in porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestuif ze voor het serveren met poedersuiker.
Bron: Italië, Cultuur en Keuken.
Dit artikel Castagnole fritte (Venetiaanse carnavals lekkernij) was eerder gepubliceerd op: http://nonnomartino.nl
0 Comments:
Post a Comment
<< Home